Руската телевизионерка Марина Овсянникова потвърди, че е нарушила домашния си арест.

...
Руската телевизионерка Марина Овсянникова потвърди, че е нарушила домашния си арест.
Коментари Харесай

Руската журналистка Марина Овсянникова се появи с проследвяща гривна на крака

Руската телевизионерка Марина Овсянникова удостовери, че е нарушила домашния си арест. Тя стана известна със своя митинг в народен ефир против войната на Русия в Украйна, а след това бе сложена под домакински арест по обвинявания в разпространяване на подправени вести, съобщи Ройтерс.

" Смятам се за изцяло почтена и защото нашата страна отхвърля да се преценява със личните си закони, аз отхвърлям да се съобразя с мярката за задържане, наложена ми към 30 септември 2022 година, и се избавям от нея ", съобщи Овсянникова в Телеграм, представена от Българска телеграфна агенция.

Нейният юрист сподели, че тя трябвало да се яви през днешния ден сутринта пред съд в Москва, само че следователите не са могли да открият нейното местоположение.

Журналистката беше сложена под двумесечен домакински арест през август поради митинг през юли, когато тя застана на брега на реката против Кремъл и издигна афиш, на който бе написано, че съветският президент Владимир Путин е палач, а неговите бойци са фашисти.

Ако бъде приета за отговорна в разпространяване на подправени вести за съветските въоръжени сили, Овсянникова може да получи присъда до 10 години затвор.

Нейният домакински арест трябваше да продължи до 9 октомври, само че държавната телевизия Ар Ти заяви в събота, че тя е избягала с 11-годишната си щерка и не е известно къде се намира.

В понеделник името й фигурираше в онлайн листата на министерството на вътрешните работи с търсени лица, съпроводено от фотография.

В своето изказване в Телеграм 44-годишната журналистка удостовери, че е избягала и разкритикува текста от наказателния кодекс, употребен против нея. Тя съобщи, че е преследвана поради " казване на истината ".

Във видео тя споделя, че проследяващата гривна би трябвало не тя, а на Путин да му я инсталират, тъй като той носи отговорност за унищожаването на популацията на Украйна и Русия.

Русия одобри нови закони против дискредитирането или разпространяването на " съзнателно погрешна информация " за въоръжените сили на 4 март, осем дни след нахлуването в Украйна.

Овсянникова закупи интернационална популярност през март, когато излезе пред камерите в телевизионно студио по време на вечерните вести на съветския " Първи канал " с афиш, на който пишеше " Спрете войната " и " Те ви лъжат ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР